Matchdag: Djurgården – SDE

Publicerad: 2023-09-15
#DIFSDE
Ikväll gör vi oss redo för nästa genrep hemma på Hovet. Djurgår’n bjuder in till fredagshockey i hemmaborgen, när damlaget stänger försäsongen med match mot lokalkonkurrenten SDE. Med nedsläpp 19:30 sjunger vi fram spelarna på plats - tillsammans!

Djurgården – SDE, 19:30 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Truppen

Djurgården kom i matchen förra torsdagen till spel utan Selma Tyreskog, Tereza Plosová samt Alice Wallin. Sommarens senaste nyförvärv Anneke Linser har anlänt till huvudstaden och svarade i matchen senast för sin debut. På målvaktsfronten har tränarteamet hittills låtit samtliga tre målvakter få varsin start.

Försäsongsresultaten

Djurgården: 0-5, 5-3, 2-5
SDE: 2-4, 3-5, 4-1, 7-3

Tränarkollen

SDE på hemmais blir damlagets sista försäsongsmatch innan det att serien startar upp nästa vecka. Assisterande tränare Johan Schillgard ger sina kommentarer inför kvällens genrep;

– Vi möttes för någon vecka sedan borta och kämpade då för att vinna, något vi vill se även idag. Är det något som vi ska ta med oss varje match framöver är det just drivet, tävlandet och att hela tiden maximera vår insats. Till kvällens drabbning räknar vi med fullt påställ från vårt lag och viljan att vinna ska finnas med i vårt DNA.

– Vi kommer att tala mycket om attityden att vinna närkamper, att våga gå in på mål och att skapa oreda. I slutändan vinns inga matcher ute i hörnen. Vi kommer även att fokusera på att minimera pucktapp vid fel ställen, allt för att skapa en trygghet i gruppen och i spelet. Dagens match är början på en lång och spännande säsong.

Hannes Feldin
Huvudpartners