Matchdag: Oskarshamn – Djurgården

Publicerad: 2024-09-20
#IKODIF
Premiärdagen är äntligen här. Ikväll släpps pucken för HockeyAllsvenskan 2024/2025 och först ut är vårt Djurgårdslag, som med matchstart klockan 18:00 ställs mot Oskarshamn på bortais. Stötta DIF på plats eller följ matchen via TV4 Play - tillsammans!

Oskarshamn – Djurgården, 18:00 Be-Ge Hockey Center

Matchen är slutsåld.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har under veckan haft motsvarande fyra formationer i full träning. Duon Linus Eriksson och Melvin Wersäll är fortsatt otillgängliga på grund av skador, dessutom ansluter hemvändaren Patrick Thoresen till laget först på måndag. I övrigt befinner sig målvakten Teodor Munther och försvararen Adrian Carnebo på lån hos Tyresö/Hanviken.

Formen

Djurgården: -
Oskarshamn: -

Tränarkollen

Robert Kimby delar med sig av känslorna inför premiären;

– Kul, man går bara och väntar så här innan! Vi ser fram emot att börja tävla om poäng.

Huvudtränaren berättar hur den sista förberedande tiden sett ut;

– Jag tycker att vi har haft en väldigt bra vecka. Vi har arbetat med en ödmjukhet och med ett fokus på grunderna. Det vill vi ta med oss in i matchen, så klart.

I premiären ställs DIF mot Oskarshamn, som i våras åkte ur SHL. "Robban" sätter ord på vad han och tränarteamet ser framför sig för typ av kväll;

– Det är en premiär, vilket så klart innebär mycket anspänning. Vi spelar på bortaplan, det kommer att vara fullsatt och det är ett motståndarlag som vill visa upp sig.

– Jag ser framför mig att vi åker dit med en inställning att vi ska ta våra poäng genom att vara noggranna, inte genom några genidrag. De kommer längs vägen. Men grunden är att vi ska ha ett bra försvarsspel och göra de små sakerna för att bli väldigt jobbiga att möta.

Hannes Feldin
Huvudpartners