Matchdag: Djurgården – Tingsryd

Publicerad: 2024-10-04
#DIFTAIF
Ikväll går den HockeyAllsvenska spelveckan i mål på hemmais och DIF har siktet inställt på revansch. Vi kör uppladdning på Slaktbaren från 15:00 och nedsläpp på Hovet vid 19:00. Öppna upp helgen tillsammans med Djurgårdsfamiljen, full fart framåt!

Djurgården – Tingsryd, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har haft frånvaro på ett antal spelare under serieinledningen. Melvin Wersäll, Anton Frondell och Linus Eriksson har rehabiliterat sig sedan försäsongen samtidigt som David Blomgren, Albin Grewe, Arvid Costmar och August Berg åkt på smällar. För ett par spelare närmar det sig en återkomst. I övrigt befinner sig fortsatt Teodor Munther, Adrian Carnebo och Arvid Bergström på lån. Tränarteamet tar ut kvällens matchtrupp under dagen.

Formen

Djurgården: 2-3 e.str., 5-0, 5-4, 1-2 e.str., 5-4 e.str.
Tingsryd: 1-3, 0-2, 2-5, 1-5

Tränarkollen

DIF tog i onsdags med sig en poäng hem från Småland, efter en match där Stockholmslaget skapat mycket och tappat ledningen i slutsekunderna. Robert Kimby sammanfattar den bittra strafförlusten;

– Vi skapade så pass mycket att vi ska ha avgjort matchen själva långt tidigare. Men nu blev det tight, och alltid när man möter den här typen av lag kommer de att hänga kvar i matchen. Sen tycker jag att vi behöver ha bättre trafik på kassen och plocka bort ögonen på målvakten, just för att göra ett eller två skitmål. Såna behövs när allt inte klickar.

Ikväll stänger Djurgårdslaget spelveckan hemma på Hovet mot Tingsryd. "Robban" blickar fram emot uppgiften;

– Nu har vi spelat tätt med matcher för första gången den här säsongen. Vi vill avsluta den här perioden bra och ta med oss tre poäng.

– Jag tycker att vi i de fyra senaste matcherna börjat se en form av identitet och stabilitet i vårt spel, även om det fortfarande är mycket kvar att jobba på. Vi vill fortsätta bygga på det som vi startat så klart.

Hannes Feldin
Huvudpartners