Matchdag: Djurgården – Tingsryd

Publicerad: 2024-02-04
#DIFTAIF
Hovet öppnar upp för familjedag med dubbel-DIF och två härliga matcher till priset av en. Revanschjakt väntar efter fredagens bittra nederlag och viktiga poäng står på spel mot Tingsryd, som gästar huvudstaden med tidig matchstart. Över 5700 biljetter är sålda - spendera söndagen med Djurgår’n!

Djurgården – Tingsryd, 15:00 Hovet

Dubbel-DIF med två matcher till priset av en. Köp biljetter till familjedagen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har försvararna Adrian Carnebo, Calle Odelius och Alexander Ytterell samt centrarna Marcus Krüger, John Norman och Emil Berglund på skadelistan. Utöver det är Albin Grewe fortsatt avstängd och otillgänglig för spel. Tränarteamet förväntas inte göra några större ändringar mot senast och tar ut matchtruppen under dagen.

Formen

Djurgården: 2-3 e.förl., 3-2, 1-4, 3-0, 6-4
Tingsryd: 3-4 e.förl., 4-1, 0-4, 3-1, 2-5

Tränarkollen

Det blev en poäng när DIF i fredags reste norrut. I en mycket svag första period hamnade Stockholmslaget i ett tvåmålsunderläge som därefter hämtades ikapp, innan Östersund säkrade segern via förlängning. Patrik Andersson ger sin bild av matchen;

– Vi kom ju ut riktigt dåligt i den första perioden. Sen var det raka motsatsen i andra och tredje, där vi spelade en riktigt bra och frejdig hockey. Grunden till det var vår skridskoåkning där vi rörde på fötterna och hade mycket offensiv zontid.

– Dock lyckades vi inte vinna matchen på full tid, istället fick de en chans direkt i förlängningen och avgjorde. Så klart en besvikelse, men vi tar med oss den andra och tredje perioden. Vi vill starta så idag mot Tingsryd.

Idag väntar alltså småländskt motstånd på Hovet och "Putte" förklarar vad som gäller;

– Vi vill ju redan från start agera så som vi gjorde i andra och tredje senast mot Östersund, med en ruskig skridskoåkning. Då vet vi att vi är jäkligt jobbiga att möta.

Hannes Feldin
Huvudpartners