Matchdag: Djurgården – Karlskoga

Publicerad: 2023-11-22
#DIFBIK
Två veckor efter den senaste hemmamatchen är Djurgår’n äntligen tillbaka på Hovets is. Ikväll återstartar HockeyAllsvenskan med en mycket laddad match, när Karlskoga gästar vår huvudstad. Visa ditt stöd på plats och sjung fram spelarna - vi ses på Hovet!

Djurgården – Karlskoga, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

John Norman, Linus Klasen, Marcus Krüger och Adrian Carnebo saknades vid förra veckans bortamatch. Kapten Krüger har återgått till full träning och beslut om spel tas under matchdagen. Under veckan har även försvararen Daniel Glad dragits med en sjukdom.

Formen

Djurgården: 1-2 e.förl., 5-2, 0-2, 4-3 e.förl., 3-4
Karlskoga: 5-4, 4-3 e.förl., 2-4, 4-2, 3-2 e.str.

Tränarkollen

Patrik Andersson har hunnit några dagar in på uppdraget och herrlagets nya assisterande tränare trivs i miljön på Hovet;

– Det känns jättebra! Det har varit bra fart på de här träningarna och gruppen känns trygg och alert. Sen är det mycket nytt, men jag känner stora delar av spelargruppen sen tidigare.

Ikväll står Patrik på Djurgårdsbänken för första gången. Så här känner han inför debuten;

– Det kommer att vara mycket känslor. Taggat, häftigt och något som jag ser oerhört mycket fram emot.

I återstarten efter uppehållet väntar Karlskoga, en match där mycket viktiga poäng står på spel. Patrik Andersson pekar ut nyckelfaktorerna;

– Att vi kommer upp i nivå och att vi sköter vårt spel. Det har varit mycket fokus på oss själva. Vi vill trycka på med bra skridskoåkning, bra fart och bra energi.

Hannes Feldin
Huvudpartners