Matchdag: Djurgården – Örebro

Publicerad: 2024-08-31
#DIFÖRE
Idag välkomnar vi äntligen hela Djurgårdsfamiljen hem till Hovet igen. Försäsongen går vidare och för första gången den här säsongen ska vårt nya Djurgårdslag spela på hemmais, med Örebro på besök. Säsongare har fritt inträde och entrén öppnar 13:00 - forza DIF!

Djurgården – Örebro, 14:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här. Säsongare har fritt inträde.

Matchen sänds på Expressen +Allt.

Truppen

DIF väntas ställa upp med ett lag som påminner om de tidigare matcherna, både vad gäller trupp och formationer. Dick Axelsson ser ut att göra sin första match sedan återkomsten i en kedja med Linus Eriksson och Victor Eklund. På frånvarolistan återfinns fortsatt Jonny Tychonick och Melvin Wersäll, som båda närmar sig full träning. Forwarden Albin Grewe står över spel samtidigt som duon Teodor Munther och Anton Frondell befinner sig på landslagsspel med Juniorkronorna.

Försäsongsresultaten

Djurgården: 3-2, 3-2
Örebro: 3-1, 3-2, 3-4

Tränarkollen

Robert Kimby inför att möta Örebro;

– En bra utmaning så klart. Örebro är ett intensivt lag som kommer att ställa oss på prov, det ska bli spännande att se hur vi hanterar det. När man möter ett så här bra lag blir det viktigt med noggrannhet med pucken. Det är också en av punkterna som vi har talat mycket om.

Två matcher har spelats och DIF står på två segrar, båda med siffrorna 3-2. Huvudtränaren berättar vad man fokuserat på sen vinsten senast över Almtuna;

– Vi har fortsatt att jobba med det som vi vill göra över tid. Men det är klart att fokus skiftar lite, den här veckan har vi tittat mycket på ingångar och på att äga pucken lite mera. Men annars är det bara nöta, nöta, nöta på grunderna.

Lördagen blir "Robbans" debut på Hovets tränarbänk i Djurgårdsfärger. Så här känner han kring det;

– Ja, första försäsongsmatchen hemma i alla fall. Sen är det klart att det blir riktigt kul på sitt sätt, men vi sparar på de stora känslorna till serien börjar.

Hannes Feldin
Huvudpartners