Plosová med hattrick i storsegern på Hovet

Publicerad: 2023-11-15
#DIFLIF
Återstarten i SDHL blev bästa tänkbara. Redan efter tre minuter öppnade Tereza Plosová målskyttet på Hovet och tjeckiskan var långtifrån färdig där. För ytterligare två gånger hittade Plosová nätet, den sista i tom målbur, och dessutom stack Alice Wallin emellan med en fullträf. Ida Boman noterade ännu en hållen nolla och Djurgården besegrade Leksand med klara 4-0.

Djurgården – Leksand

Resultat: 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
Mål: 1-0 Tereza Plosová (Linser, Posick), 2-0 Tereza Plosová (Wäng Germundsson), 3-0 Alice Wallin (Haasová), 4-0 Tereza Plosová
Skott: 19-18
Publik: 75

Eftersnacket

Ida Boman höll sin tredje nolla för säsongen, samtliga fördelade på de fyra senaste matcherna. Så här säger målvakten om onsdagens prestation;

– Jag tycker att vi har en lite knackig start, men resten av matchen gör vi det riktigt bra. Mina backar hjälper mig jättemycket. Det är sjukt kul att hålla nollan!

– De två sista perioderna tycker jag ändå är bra. Vi får vara nöjda totalt sett.