Matchdag: Västerås – Djurgården

Publicerad: 2024-09-27
#VIKDIF
Ikväll tar vi den HockeyAllsvenska spelveckan i mål. Vårt Djurgårdslag rullar till Västerås och till ABB Arena Nord för bortamatch, med siktet inställt på att studsa tillbaka på vinnarspåret. Pucken släpps 19:00 och du stöttar spelarna på plats eller via TV4 Play - forza DIF!

Västerås – Djurgården, 19:00 ABB Arena Nord

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF tvingades se Arvid Costmar kliva av matchen senast med skada. Forwarden har under veckan genomgått en del undersökningar och blir borta från spel en tid framåt. I övrigt saknas fortsatt trion Linus Eriksson, Melvin Wersäll och Anton Frondell samtidigt som Albin Grewe även stod över spel senast. Adrian Carnebo tränade med laget under gårdagen, men är fortsatt utlånad precis som Teodor Munther och Arvid Bergström.

Formen

Djurgården: 1-2 e.str., 5-4 e.str.
Västerås: 5-0, 3-5

Tränarkollen

Michael Holmqvist inför fredagskvällen i Västerås;

– Vi fick känna på dem lite under försäsongen. Det är ett hårt arbetande lag och det blir en rolig utmaning att åka dit för en fredagsmatch.

DIF har inlett serien med två raka straffläggningar, där den ena slutade i vinst och den andra i förlust. "Honken" ser tillbaka på matchen i tisdags;

– Vi tycker att det spelmässigt såg något bättre ut senast. Vi tog steg framåt mot där vi vill vara med våra beslut med pucken och i vår defensiv. Det tar vi med oss, för det är små steg framåt hela tiden som krävs och vi behöver fortsätta jobba hårt.

Hannes Feldin
Huvudpartners