Matchdag: Linköping – Djurgården

Publicerad: 2024-08-18
#LHCDIF
Idag drar nästa Djurgårdslag äntligen på sig matchstället. Damlagets försäsong tar fart på riktigt med resa till Linköping, där pucken släpps klockan 15:00 i Saab Arena. Flera nyförvärv väntas få debutera och fri entré gäller till matchen - forza DIF!

Linköping – Djurgården, 15:00 Saab Arena

Det är fri entré till matchen.

Truppen

Till den första försäsongsmatchen väntas DIF resa med två målvakter, sex backar och nio forwards - det vill säga tre kompletta femmor. Amerikanskan Maddie Posick och kanadensiskan Brette Pettet ansluter till laget först i september, i övrigt är hela truppen på plats. Sjukdomar och mindre skavanker gör att en rad spelare står över dagens inledande test.

Försäsongsresultaten

Djurgården: -
Linköping: -

Tränarkollen

Rickard Hårdstam delar med sig av sina och lagets förväntningar på att spela säsongens första match;

– Det ska så klart bli roligt, varje år ser man fram emot den första matchen. Träning i all ära, men det är matcherna som betyder mest. Sen är vi långtifrån färdiga.

– Vi har en resa att göra med den här gruppen innan vi är där vi vill vara. Förhoppningsvis kan vi böja sätta försvarsspelet och forecheckingen lite grann, det är det jag hoppas att vi kan göra. Sen att det ser hyfsat ut i övrigt.

DIF har varit igång i ett par veckors tid efter sommaruppehållet. Huvudtränaren berättar vad ispassen fokuserat på så här långt;

– Mest på försvarsspelet. Första veckan var det bara att komma in i allt, sen den här veckan lite mera forecheck och försvarsspel. Vi börjar bakifrån och anfallsspelet får vi ta lite efterhand. Men just att vi sätter spelet utan puck blir grymt viktigt för oss.

– Sen behöver vi får upp arbetskapaciteten, så att vi jobbar hårt varje byte på träning precis som på match. Vi försöker bygga upp en bra miljö på träning. Att det ska vara jobbigt att komma hit, men samtidigt roligt.

Hannes Feldin
Huvudpartners