Matchdag: TPS Åbo – Djurgården

Publicerad: 2023-09-08
#TPSDIF
Försäsongen går ikväll vidare med match på internationell is. Djurgår’n har under fredagsmorgonen gjort resan till Finland och med matchstart 17:30 svensk tid släpps pucken i Gatorade Center. Följ försäsongsmatchen mot TPS Åbo via SolidSports livesändning - full fart framåt!

TPS Åbo – Djurgården, 17:30 (18:30 finsk tid) Gatorade Center

Matchen sänds hos SolidSport.

Truppen

Djurgården reser till Finland med två målvakter, sex backar och 13 forwards. Adrian Carnebo är sjuk och står över spel, precis som Alexander Ytterell som fortsatt närmar sig en comeback. Även Axel Andersson vilas och ersätter på backsidan gör junioren Arvid Bergström.

Försäsongsresultaten

Djurgården: 3-4 e.förl., 2-3 e.str., 6-0, 2-4
TPS Åbo: 5-2, 2-1, 2-1, 4-0, 2-4

Tränarkollen

Försäsongens femte match väntar, ikväll med internationellt motstånd. Johan Garpenlöv delar med sig av sina tankar inför att möta TPS Åbo på bortais; 

– Jag tänker att vi ska fortsätta bygga på det vi har startat upp. Det blir därför samma gamla tråkiga svar, att vi kommer titta mycket på hur vi spelar och att vi följer vårt sätt att spela. Jag vill se att vi sätter grunderna i vårt spel. Offensivt har vi också börjat att arbeta mera på slutet för att hitta lösningar och ingångar, så det är fokus på det ikväll.

– Sen är det som alltid när vi ställer upp för match. Vi gör det för att vinna. Så det kravet kommer att finnas där ikväll också, naturligtvis.

I tisdags tog vi Örebro till förlängning efter en stark upphämtning. Det kändes som ytterligare en insats som lovade gott;

- Ja, spelmässigt var det bra tycker jag. Vad gäller tävling och attityd var det bra i 55 av 65 minuter, det var tio minuter i början av andra som var svagt. Där sjönk vi tillbaka och tappade vårt spel.

– Men det var starkt att komma tillbaka med två sena mål. Det visar på karaktär i gruppen, något som alltid är viktigt.

Hannes Feldin
Huvudpartners