Matchdag: AIK – Djurgården

Publicerad: 2024-01-07
#AIKDIF
Den härliga Djurgårdssöndagen rivstartar med ett laddat Stockholmsderby på SDHL-isen. För tredje gången den här säsongen ställs DIF mot AIK, den här gången på bortais med nedsläpp redan klockan 12:00. Sjung fram damlaget till tre poäng eller se matchen via TV4 Play - full fart framåt!

AIK – Djurgården, 12:00 Ulriksdals IP

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Precis som i fredags kommer DIF till spel med ett något vingklippt lag. Kvartetten Linnea Natt och Dag, Wilma Georgny, Tereza Plosová och Linda Vocetková är bortresta för U18-VM i Schweiz och finns inte tillgängliga. Dessutom dras centern Sara Säkkinen med en skada som håller henne borta en tid framöver.

Formen

Djurgården: 3-4 e.förl., 4-1, 4-1, 2-3 e.str., 4-1
AIK: 1-8, 0-5, 1-6, 2-3, 1-7

Tränarkollen

Johan Schillgard ger sina tankar inför söndagens prestigefulla och viktiga bortaderby mot AIK;

– Ny match med nya möjligheter! Tyvärr fick vi inte med oss tre poäng i fredags, så idag jagar vi revansch och räknar med full pott. Att spela derby är det roligaste som finns och speciellt mot våra rivaler från Solna.

DIF kommer alltså närmast från en knapp och bitter förlust via 3-4 efter förlängning mot SDE. Schillgard blickar fram emot dagens match, där sportchefen vill se laget höja flera delar av spelet;

– Vi vet vad som behöver förbättras och justeras från den senaste matchen för att åter hoppa upp på vinnarspåret. Vi är fullt medvetna om vad som ska uträttas för att ta tre poäng.

– Det gäller att samtliga tar sitt ansvar och förvaltar chanserna vi får och håller tätt bakåt. Att AIK ligger lite längre ner i tabellen spelar ingen roll, utan vi ska göra vårt jobb kliniskt och se till att hålla vår segerrad intakt mot AIK.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners