Matchdag: Djurgården – Brynäs

Publicerad: 2023-09-14
#DIFBIF
För första gången ska nya Djurgår’n kliva ut för match på Hovets is. Försäsongens sista test väntar med klassiska Brynäs som motståndare, ett genrep som startar klockan 19:00. Sjung fram DIF på plats eller se matchen via Expressen Premium Max.

Djurgården – Brynäs, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på Expressen Premium Max.

Truppen

Djurgården kommer ikväll till spel med ett par ändringar i laget. Försvararen Calle Odelius har rest till USA för att delta vid New York Islanders försäsongscamp. På skadelistan återfinns Axel Andersson, som missade matchen senast, och även Wiktor Nilsson som fick en smäll mot TPS Åbo. Adrian Carnebo är tillbaka från sjukdom och Alexander Ytterell fortsätter att närma sig comeback.

Försäsongsresultaten

Djurgården: 1-3, 3-4 e.förl., 2-3 e.str., 6-0, 2-4
Brynäs: 3-5, 7-2, 2-0, 5-6 e.str., 9-1

Tränarkollen

Säsongens allra första match hemma på Hovet väntar, något som kittlar extra hos huvudtränare Johan Garpenlöv;

– Ja, det känns naturligtvis riktigt bra att vara tillbaka på Hovet och spela inför hemmapubliken! Det ser vi fram emot.

Kvällens match blir ett generalrep inför nästa veckas HockeyAllsvenska premiär. Brynäs står för motståndet och "Garpen" ger sina tankar inför matchen;

– Det är vår sista match innan serien drar igång, så vi vill gärna se att saker och ting går åt rätt håll. Det här blir en viktig match för oss utifrån det perspektivet.

– Sen är det återigen försäsong och vi vill fortsätta att jobba vidare med som vi har tränat på under sensommaren. Det handlar om vårt sätt att spela och om vårt grundspel. Vi vill ju som sagt se att saker och ting går framåt.

Förra veckan innehöll två matcher, i form av förlust efter straffar mot Örebro och 1-3 borta mot finska TPS Åbo. "Garpen" ser tillbaka på de båda insatserna;

– Jag gillar starten av veckan, både träningarna och prestationen mot Örebro. Det var väldigt bra. Sen är jag mindre nöjd med resan till Åbo, där gör vi vår sämsta match för försäsongen. Det hoppas jag att vi studsar tillbaka ifrån ikväll.

Hannes Feldin
Huvudpartners