Valberedningens förslag till styrelse

Publicerad: 2024-05-06
Årsmöte
Valberedningen för Djurgården Hockey kan härmed presentera ett första förslag till styrelse, innehållandes sju namn. Det slutgiltiga förslaget kommer att presenteras innan det att årsmötet, som hålls tisdag 18:e juni, äger rum.

Nedan finns det som valberedningen lämnar som förslag till styrelse i Djurgården Hockey för verksamhetsåret 2024/2025. Årsmötet är satt till tisdag 18:e juni och förslaget ska finnas tillgängligt minst sex (6) veckor före nyss nämnda årsmöte.

Valberedningen för innevarande verksamhetsår, 2023/2024, har bestått av:

Per Darnell (sammankallande/ordförande)
Hasse Breitholtz
Karl-Fredrik Hall
Mikael Lagerberg
(adjungerad)
Rolf Ridderwall (adjungerad)

Samtliga fem deltar i valberedningens arbete.

Valberedningen har under verksamhetsåret följt styrelsens arbete, dels genom att delta vid styrelsemöten, men även genom intervjuer med ledamöterna var för sig. Generellt har vi varit två ledamöter, av valberedningens fem, i olika kombinationer vid dessa intervjuer. Förutom detta har valberedningen även diskuterat föreningens och sportens behov av stöd och funktionalitet i styrelsen i möten med bland annat Niklas Wikegård och Matthias Sånemyr. Samtal har också förts, avseende valberedningens kommande förslag, med ett urval av engagerade medlemmar, intressegrupper och sponsorer.

Styrelsen som valdes vid föregående årsmöte bestod av åtta ledamöter, mot tidigare nio. Målet med årets nominering är att sju ledamöter ska väljas. Detta för att få effektivare möten och bättre dynamik i styrelsearbetet. Detta är förankrat med både avgående styrelseordförande, Ulf Grunander, och föreslagen ny ordförande, Rikard Josefson.

Inför verksamhetsåret som påbörjas efter årsmötet 2025 är målet att uppfylla Riksidrottsförbundets riktlinje, att styrelsen ska bestå av minst 40% av vardera kön, varför sex eller sju styrelsemedlemmar är optimalt.

Det är, för valberedningen, viktigt att betona en balans mellan ett kortsiktigt mål som att herrlaget ska tillbaka till SHL. Damlaget är redan framgångsrika i högstaligan SDHL. Samtidigt även viktigt att betona långsiktiga mål som att upprätthålla talangförsörjningen från juniorleden, stärka damlagets slagkraft samt att bygga en story kring var föreningen ska befinnas sig om ett, tre, fem och tio år. Därför har valberedningen också säkerställt att föreslagen ny styrelseordförande, samt föreslagen vice ordförande, ser det som ett tydligt mål att inte vara kortsiktigt beroende av donationer som problemlösare, utan istället som en del av den totala finansieringen som - alltid oavsett - ska stå på egna ben genom försäljning, sponsorer och publikintäkter.

Det är därför av oerhörd vikt att sporten, i form av Niklas Wikegård med personal, och organisationen, Matthias Sånemyr med personal, känner att det finns en kontinuitet i styrelsen, att riktlinjer följs, att alla respektive uppgifter och ansvarsområden är tydliga, att alla har ett mandat att utföra sina uppgifter med styrelsens stöd och att det finns en ekonomi som räcker till.

Valberedningen har därför valt att föreslå en styrelse som bygger på kontinuitet, laganda, samarbetsvilja, energi, fokus samt framtidstro med följande föreslagna kandidater:

Rikard Josefson (ordförande) - förra året vald på två år, varav ett år återstår. Som ordförande väljs man alltid på ett år, varför hans andra ordinarie år blir vakant.

Erik Gozzi (vice ordförande) - vald på två år, varav ett år återstår.

Eva Ekstam Wallgren - vald på två år, varav ett år återstår.

Ulf Grunander – förordnandet går ut, förslag att han väljs på ett år på Rikards vakanta mandat.

Per Broman - förordnandet går ut, förslag omval på två år.

Martin Rifall - valdes på två år, varav ett år återstår.

Kathrine Strœmme Fick - nyval på två år.

Medlemmars alternativa förslag till styrelse ska vara föreningen tillhanda senast två veckor innan årsmötet, det vill säga senast 3:e juni.

Valberedningen tar tacksamt emot tankar, förslag och åsikter från medlemmar. Du kontaktar oss lättast via [email protected].

Stockholm, måndagen den 6:e maj 2024
Valberedningen genom Karl-Fredrik Hall

Valberedningen
Huvudpartners