Ineffektivt Djurgården föll återigen på hemmaisen

Publicerad: 2023-10-08
#DIFLHC
Djurgården söker fortsatt efter säsongens första seger på Hovet i SDHL. På söndagen blev det ett nytt tungt nederlag, sedan Linköping gått ifrån två gånger om mot ett ineffektivt DIF. Trots ett stort antal chanser blev Nicole Hall ensam målskytt med sin kvittering i mittperioden. Nu väntar fyra träningsdagar innan nästa match, som spelas på fredag hemma mot AIK.

Djurgården – Linköping

Resultat: 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
Mål: 1-1 Nicole Hall (Linser)
Skott: 37-30
Publik: 103

Eftersnacket

Trots hela 37 skott på mål och en rad stora målmöjligheter ville det sig inte för Djurgården, som förlorade på nytt. Johan Schillgard ger sin bild av söndagens match;

– Idag möter vi ett lag som vinner de små närkamperna, vilket blir helt avgörande. Vi gör inte alls en dålig match på något sätt, men för vinna jämna matcher behöver vi tuffa till oss och spela mycket rakare.

– Samtliga spelare sliter hårt, men vi får inte utdelning på de chanser som skapas. Däremot är LHC vassare idag och tar tillvara på sina chanser.

Sportchefen och den assisterande tränaren utvecklar sitt resonemang;

– Det som är mest irriterande är inte förlusten i sig, utan att laget inte får utdelning på ett överlag bra spel och en stark moral. Ingen i laget ger upp eller hänger med huvudet trots att vi tvingas jaga mål.

– Till kommande vecka gäller det för gruppen att driva på och jobba bort de mindre bra sakerna i spelet. Bli tuffare i närkamperna och börja gå ännu rakare på mål, helt enkelt.

Nästa vecka innehåller två matcher, med derby mot AIK först ut på fredagskvällen. Pucken släpps 19:30 på Hovet och "Schille" vittnar om ett laddat Djurgården;

– Att få spela derby är bland det roligaste som finns, med den prestige som medföljer. I derbyn brukar känslor och nerver spela in mycket mer än själva spelet. Vi kommer verkligen att driva gruppen för att vara väl förberedda på en hård och jämn match, samt för att nå ett slutresultat som passar oss.

– Vi ses på Hovet mot laget från norra sidan!

Hannes Feldin
Huvudpartners