Matchdag: Djurgården – Västervik

Publicerad: 2024-01-07
#DIFVVIK
Med tre raka segrar totalt sett och nio vinster i följd på hemmais vänder Djurgår’n idag hem till Hovet. Spelveckan ska avslutas med Västervik på besök, ett motstånd som visat stigande form mot slutet. Spendera söndagen med Djurgårdsfamiljen och upplev stämningen på plats!

Djurgården – Västervik, 15:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Hugo Hävelid tog i fredags silver med Juniorkronorna och avslutade därmed JVM. Målvakten har rest tillbaka till Stockholm, men vilas från dagens match där Viktor Andrén och Carl Lidö åter bildar målvaktspar. På skadelistan återfinns fortsatt trion Calle Odelius, Adrian Carnebo och Marcus Krüger. Utöver detta saknas även avstängde Albin Grewe som nu avtjänat tre av sina fem matcher.

Formen

Djurgården: 3-0, 4-3, 7-3, 1-3, 5-1
Västervik: 1-4, 3-1, 2-6, 4-2, 1-4

Tränarkollen

För tredje matchen i rad tog Djurgården i fredags tre poäng. Nybro besegrades med 3-0 efter hållen nolla av debutanten Carl Lidö, en vinst som Michael Holmqvist summerar;

– Jag tycker att Nybro var bättre än oss i början, de hade bra energi och körde. Men vi växte in i den första perioden och gjorde den jämn till slut och även andra är också jämn. Vi behöll tålamodet på ett bra sätt, sen har vi saker vi behöver göra bättre i besluten i spelet med puck.

– I slutperioden gjorde vi ett jäkla jobb alltså. Vi satte en stolthet i arbetet och höll bra fokus hela matchen ut. Sen är det lite samma sak där, det är lite beslut det handlar om för att kunna spendera mera tid i offensiv zon när vi leder en match.

Tränaren ger sina tankar inför veckans avslutande uppgift, i form av Västervik hemma på Hovet;

– Det är just de saker som jag uttryckte om förra matchen som vi tar med oss. Vi behöver bli lite bättre på att värdera lägena, när kan vi lira och när ska vi få ner pucken djupt bakom motståndarnas backar? Gör vi det rätt blir vi ännu jobbigare att möta.

Hannes Feldin
Huvudpartners