Matchdag: Djurgården – SDE

Publicerad: 2023-11-19
#DIFSDE
Hovet öppnar idag upp för lunchmatch och söndagshockey med nedsläpp klockan 12:00. Ett formstarkt Djurgår’n går för veckans tredje seger och precis som i fredags väntar Stockholmsmotstånd, nu i form av SDE. Stötta DIF på plats - full fart framåt!

Djurgården – SDE, 12:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF gör mindre justeringar i laget till dagens match. Linnea Adelbertson faller ifrån jämfört med senast, dessutom saknas alltjämt Linnea Natt och Dag samt Alice Östensson. Däremot välkomnar vi lagkaptenen Brette Pettet tillbaka från skada.

Formen

Djurgården: 5-2, 4-0, 2-1 e.str., 1-5, 1-0 e.str.
SDE: 2-5, 3-4 e.str., 1-2 e.str., 2-5, 1-4

Tränarkollen

Veckans tredje och sista match väntar. DIF kommer till spel med en stark formkurva och assisterande tränare Johan Schillgard säger följande inför hemmamatchen på Hovet;

– Ännu ett derby idag, med skillnaden att vi spelar hemma istället för borta. Matchen i fredags mot AIK vann vi rättvist, men själva tyckte spelarna att deras nivå var för låg. Att spela på 75 till 80 procent av sin kapacitet och ändå vinna är i sig trots allt en styrka.

– Idag mot SDE räcker det dock inte med en sån insats, för här blir det tuffare att ta tre poäng. Vi vet vad vi kan. Om vi vill fortsätta på inslagen väg med änny en seger gäller det att ta fram attityd och hårt jobb.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners