Matchdag: Djurgården – Luleå/MSSK

Publicerad: 2024-09-13
#DIFLHF
Ikväll startar en ny resa på SDHL-isen. Med nedsläpp 19:00 kliver vårt Djurgårdslag ut på hemmaisen för att inleda säsongen mot de regerande mästarna Luleå/MSSK. Stötta Djurgår’n på plats på Hovet - full fart framåt!

Djurgården – Luleå/MSSK, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF kliver in i SDHL-säsongen med ett komplett lag. Truppen är fri från såväl skador som sjukdomar, något som betyder fyra fulla formationer ikväll. Den nordamerikanska duon Brette Pettet och Maddie Posick anslöt tidigare under veckan och har tränat med laget inför kvällens premiär. Premiärtruppen kommer även att innehålla HG-eleven Jessica Karlsson, som får fortsatt förtroende efter sina insatser under försäsongen.

Formen

Djurgården: -
Luleå/MSSK: -

Tränarkollen

En ny säsong ska starta och DIF inleder hemma mot de regerande svenska mästarna Luleå/MSSK. Huvudtränare Rickard Hårdstam säger följande inför kvällens premiär;

– En tuff utmaning direkt, sen är det alltid spännande med seriestart. Premiärmatcher brukar sällan bjuda på skönspel, men vi känner att vi har förberett oss så bra som vi kan. Att få starta hemma skapar dessutom en extra trygghet.

– Vi tror på vårt spelsätt och vet att vi är ett jobbigt lag att spela emot. Oavsett vilken dag på veckan det än är och oavsett vilken match det än är kommer motståndarna verkligen att få slita om de vill ha med sig några poäng från Hovet i år.

Hannes Feldin
Huvudpartners