Matchdag: Tingsryd – Djurgården

Publicerad: 2024-01-28
#TAIFDIF
Djurgår’n rullade under gårdagen söderut och idag stänger vi spelveckan i Dackehallen. Klockan 15:00 går jakten vidare på tre nya och viktiga poäng med Tingsryd som motståndare, en bortafight som Stockholmslaget kommer till med två raka vinster. Sjung fram DIF på plats eller följ matchen via TV4 Play - full fart framåt!

Tingsryd – Djurgården, 15:00 Dackehallen

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har John Dahlström redo för spel. Nyförvärvet var på plats på Hovet redan fredags och idag sker alltså debuten. Albin Grewe är däremot kvar i huvudstaden, då forwarden insjuknat efter fredagens seger. På skadelistan finns Calle Odelius, Adrian Carnebo, John Norman, Marcus Krüger, Emil Berglund och även Alexander Ytterell som blir borta i ett antal veckor. Vad gäller juniorerna spelar Anton Frondell med J20 under söndagen.

Formen

Djurgården: 3-0, 6-4, 0-3, 3-5, 3-2 e.str.
Tingsryd: 0-4, 3-1, 2-5, 4-1, 1-4

Tränarkollen

Hemma på ett kokande Hovet stod DIF i fredags som segrare, efter 3-0 över serieledande Brynäs. I en länge jämn match gick Stockholmslaget ifrån målmässigt i slutperioden och Michael Holmqvists analys lyder på följande vis;

– Vi kom ut ganska kontrollerat, sen blev Brynäs ruggigt tunga för oss i den andra perioden. Där fick vi jobba jäkligt hårt, men löste det bra med en hög tävlingsnivå och vilja att vara i skottlinje och göra klart situationer. Jag såg en stor stolthet i spelet utan puck från alla.

– I tredje gillade jag kaxigheten som vi kom in med. Vi kunde ligga kvar med fokus i spelet utan puck och samtidigt våga kliva fram och trycka till dem, sen var vi väldigt effektiva där. Matchen som helhet var den högsta tävlingsnivå jag varit med om från vårt lag den här säsongen.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners