Colby Sissons: "Har en möjlighet här med laget"

Publicerad: 2024-10-24
#DIFIFB
I hemmapremiären blev han först med att få Hovets klocka att slå och därefter har Colby Sissons poängproduktion hållit i sig. Nu laddar kanadensaren för fredagshockey och en riktigt klassisk duell - läs 26-åringens tankar inför matchen mot Björklöven.

Colby Sissons har klivit in i Djurgårdströjan och gjort det första backparet till sitt. Med ett rejält, begåvat och moget försvarsspel har han snabbt tagit en central position i laget. Dels på isen, men även utanför.

– Så här långt har det varit grymt! Möjligheten som jag har här både med laget och rent personligt var en stor anledning till att jag valde Djurgården, kommenterar Colby själv.

Det här är Edmontonsonens tredje säsong på svensk mark. 2021 gjorde Colby flytten över Atlanten för att spela för Vita Hästen, innan det därefter blev det två raka år i Finland med KalPa. I våras hämtades han in av HV71 och Sissons var en del i att rädda kvar Jönköpingslaget i SHL.

Sedan i somras är den 188 centimeter långe försvarsojäsen en Djurgårdsspelare och starten på Hovet lovar gott. Colby har samlat ihop nio poäng på de elva inledande seriematcherna, samtidigt som DIF hakat på i toppstriden. Hösten som helhet får även ett godkänt betyg av huvudpersonen.

– Ja, jag tycker att vi som lag blir bättre och bättre för varje vecka som går. Det kommer att bli spännande att se var vi befinner när det är slutspelstider, säger Colby som i slutet av juli kom till föreningen med ett öppet sinne.

– Ärligt talat visste jag inte alltför mycket om klubben, förutom hur stor den är i Sverige och hur rik historia den har. Jag kände heller inga spelare mer än Kelleher, som jag har spelat mot tidigare.

Du har även fått en ny stad att kalla för hem. Vilka är de första intrycken av Stockholm?

– Staden är riktigt bra. Min flickvän och jag har redan haft chansen att se en hel del. Vi njuter verkligen av att ha så många olika områden att gå till och upptäcka, både på lediga dagar och efter träning.

Ställs mot serieledaren: "Vi kommer att behöva en liknande prestation som den senaste"

Det var inte länge sedan pucken släpptes, men snart har en fjärdedel av HockeyAllsvenskans grundserie redan rullat undan. För Djurgårdens del är laget mitt uppe i höstens kanske intressanta spelvecka med dubbla matcher på Hovet. Starten blev bästa tänkbara, då DIF i onsdags besegrade Mora med trygga 4-2.

– Jag tycker att det var en av våra bättre starter på en match. Sättet som vi fysiskt gick in i forechecken gjorde det svårt för dem att få igång något spel, berömmer Colby Sissons.

Nu tornar nästa utmaning upp sig. Serieledande Björklöven står imorgon för det tuffa motståndet, dessutom med starttid 20:30 som en del i ligans superfredag. Hovet är sedan flera dagar på väg att gå mot slutsålt och Sissons ser fram emot en härlig inramning.

– Supportrarna har hittills varit fantastiska med allt sitt stöd. Jag förväntar mig den bästa atmosfären hittills, speciellt med en så laddad match som mot Björklöven.

Sett till de senaste säsongerna har den klassiska rivaliteten mellan DIF och Björklöven fått nytt liv. Stockholmslaget har två gånger om slagit ut "Löven" ur slutspel, 2023 via 4-2 i semifinal och i våras med 4-1 i kvartsfinal.

Nu är det en ny säsong med nya förutsättningar - och även nya spelare. En av dessa är Colby Sissons och han vet vad som krävs för att DIF ska ro hem tre poäng.

– Vi kommer att behöva en liknande prestation som den senaste, för vi möter ett väldigt skickligt lag. De gillar att spela på rush med en hockey som går fram och tillbaka. Sätter vi en solid defensiv och spelar fysiskt borde vi ge oss goda chanser att vinna.

Inte säkrat din plats på Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners