Matchdag: AIK – Djurgården

Publicerad: 2024-10-16
#AIKDIF
Säsongens första Stockholmderby är här och ikväll släpps pucken på Hovet. Oavsett var just du följer matchen gör vi det tillsammans som en enad Djurgårdsfamilj och hela bortaderbyt sänds i TV4 Play. För våran stad, för vårat lag, för Djurgården!

AIK – Djurgården, 19:00 Hovet

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har efter helgen förberett sig med träningsdagar både måndag och tisdag. Linus Eriksson, Arvid Costmar och Melvin Wersäll har där fortsatt att trappa upp sin träning samtidigt som Dick Axelsson tränat utanför is. Junioren Anton Frondell gjorde comeback med dubbla matcher förra veckan och vad gäller försvararen August Berg är han inte redo för spel ännu. Matchtruppen tas ut av tränarteamet under onsdagen.

Formen

Djurgården: 4-3 e.förl., 3-4 e.förl., 3-2, 2-3 e.str., 5-0
AIK: 6-3, 4-1, 2-0, 3-1, 1-5

Tränarkollen

Säsongens första Stockholmsderby väntar och Robert Kimby säger följande;

– Det ska bli grymt kul och en spännande match. Vi fokuserar på att spela bra hockey och att därigenom få bra resultat. Även om det talas om att det ska vara en match i mängden är det så klart inte det, så det gäller att komma ut starkt.

DIF kommer från en spelvecka med två jämna matcher, borta mot Södertälje samt hemma mot Kalmar. Förlust via förlängning (3-4) mot SSK följdes upp av seger med samma siffror (4-3 efter förlängning) mot Kalmar och "Robban" sammanfattar veckan som gick;

– Jag tycker att båda matcherna är ganska bra. Överlag tar vi oss ur egen zon på ett bra sätt, vi har mycket offensiv zontid och skapar bra chanser. Men vi måste hitta nästa steg i att ta betalt för det och inte bara tycka att vi gör bra saker, för de bra sakerna ska ge tre poäng. Så vi behöver bli lite bättre på att ta hem matcherna efter 60 minuter.

Inför kvällens bortaderby på Hovet pekar huvudtränaren ut nycklarna;

– Hitta balansen i att hålla känslorna i styr, men också trycka ut så mycket känslor vi kan i spelet. Sen gäller det att hålla sig kall, spela sin hockey utan att bli påverkad av det som händer. När vi väl kommer till matchen finns det bara en sak och det är att plocka poängen.

Hannes Feldin
Huvudpartners