Matchdag: Djurgården – Mora

Publicerad: 2024-10-23
#DIFMIK
En härlig vecka hemma på Hovet tar ikväll sin början och vi går mot 5500 sålda till matchen. Mora gästar huvudstaden i den första av två laddade HockeyAllsvenska toppmatcher och vårt Djurgårdslag siktar på fjärde raka hemmasegern. Sjung fram spelarna från läktarplats - forza DIF!

Djurgården – Mora, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

August Berg är tillbaka i spel och försvararen kommer ikväll att göra sin comeback från skadan. Samtidigt har DIF även förlängt det tidigare korttidskontraktet med Max Krogdahl, som blir kvar på ett avtal säsongen ut. I övrigt är Dick Axelsson ensam kvar på skadelistan, Elias Degnell har återvänt från helgens korta utlåning och Melvin Wersäll fortsätter att träna sig mot en återkomst. Forwarden Linus Klasen kommer inte att spela veckans två matcher.

Formen

Djurgården: 4-2, 2-4, 4-3 e.förl., 3-4 e.förl., 3-2
Mora: 2-3, 0-11, 3-0, 2-3 e.förl., 5-2

Tränarkollen

En utmanande och mycket intressant spelvecka tornar upp sig för Djurgården. Dubbla hemmamatcher står på schemat med Mora och Björklöven som motståndare, något Robert Kimby tänker följande om;

– Det blir en rolig vecka med två bra test för oss. Först Mora som vi mött två gånger under försäsongen, vi vet att det kommer att vara ett bra lag på andra sidan.

– Sen på fredag mot Löven som varit starka hittills. Det blir förhoppningsvis ett ställningskrig som vi går segrande ur.

Efter segern över Almtuna tränade DIF i lördags innan man höll söndagen ledig. "Robban" berättar hur inledningen på den här veckan sett ut;

– Till att nöta, nöta, nöta. Vi tycker vi under den sista en och en halv veckan haft en väldigt hög intensitet på träningarna, samma även igår och i måndags. Det är mycket kamp och det är konkurrens.

Hannes Feldin
Huvudpartners