Delårsrapport för Djurgården Hockey

Publicerad: 2024-02-20
Djurgår’n
Djurgårdens IF Ishockeyförening samt Djurgården Hockey AB har presenterat sin delårsrapport för perioden 1:a maj till 31:a december år 2023. Ta del av sammanfattningen här nedan.

Föreningens delårsrapport föreligger nu. Den ska så här års insändas till licensnämnden och har fokus på den ekonomiska utvecklingen.

Som nämndes i årsredovisningen för 2022/2023 har bolagets ekonomi varit ansträngd inför denna säsong. Representationslagen har trots det fått ekonomiska förutsättningar för att kunna vara en kandidat till vinnare av slutspelet i HockeyAllsvenskan och återtagande av en plats i SHL samt för att fortsatt kunna utmana de senaste årens topplag i SDHL. Juniorverksamheten har bibehållits på en i stort sett oförändrad nivå. Båda juniorlagen bedöms gå till slutspel som kan bli framgångsrikt.

Bolagets intäkter, inklusive resultat från den till 50 % ägda Djurgårdsbutiken, har minskat med 4 mkr jämfört med samma period föregående år. Trots det är resultatet ca 3,5 mkr bättre än föregående år, framförallt tack vare minskade kostnader för personal och spelare. Periodens resultat blev -3,4 mkr vilket är marginellt sämre än budget. Det egna kapitalet uppgår till 7,5 mkr och likvida medel till 1,6 mkr.

Den fullständiga delårsrapporten återfinns här.

Djurgården Hockey
Huvudpartners