Matchdag: Djurgården – Frölunda

Publicerad: 2024-02-23
#DIFFHC
Slutspelsresan i SDHL inleds och först ut väntar kvartsfinal mot Frölunda. Sett till grundseriens fyra möten ligger DIF helt lika med motståndet, som placerade sig endast en position före i sluttabellen. Stötta Djurgår’n på plats på Stora Mossen - full fart framåt!

Djurgården – Frölunda, 18:05 Stora Mossen

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Matchserien

23/2 Djurgården – Frölunda
25/2 Frölunda – Djurgården
26/2 Frölunda – Djurgården
28/2 Djurgården – Frölunda
1/3 Frölunda – Djurgården

Truppen

DIF går in i SM-slutspelet med ett lag fritt från skador och sjukdomar. I de senaste matcherna har man ställt ett komplett lag på isen, med undantag för Lisa Östman samt tredjemålvakten Ebba Ridderstolpe. Tränarteamet har inte meddelat några förändringar till kvällens första kvartsfinal.

Inbördes möten i grundserien

22/10 Djurgården – Frölunda 4-0
26/11 Frölunda – Djurgården 1-3
29/11 Djurgården – Frölunda 3-5
16/2 Frölunda – Djurgården 1-0

Tränarkollen

Sportchef Johan Schillgard ger sina tankar inför starten på SM-slutspelet och kvartsfinalserien mot Frölunda;

– Som alltid i ett slutspel krävs både tur och puckar som studsar rätt. Oavsett lag vi möter behöver vi prestera på max varje match om vi ska vara med och tävla om de ädlaste medaljerna. Nu blev det kvartsfinal mot storfavoriten Frölunda som alla pratar om, vilket blir en härlig utmaning. Så jag vill nog säga att pressen ligger på dem och inte på vårt lag.

– Jag tror inte att något lag hade passat bättre eller sämre för oss, utan vi vet vad vi kan och vi kommer att fokusera på vår prestation mer än något annat. Matchserien mot Frölunda lär bli tight och jämn, så mycket är jag säker på. Vi hoppas att puckarna ska studsa vår väg.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners