Matchdag: Djurgården – Nybro

Publicerad: 2023-11-03
#DIFNIF
Fredagshockey, familjedag och över 6000 sålda biljetter. Ikväll är Djurgår’n tillbaka på hemmaisen när Nybro står för motståndet med nedsläpp 19:00. Sjung in helgen med Djurgårdsfamiljen - full fart framåt!

Djurgården – Nybro, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF kom i onsdagens segermatch till spel med både John Norman och Pontus Johansson tillbaka. Adrian Carnebo saknas fortsatt, då försvararen dras med en skada. Tränarteamet har meddelat att något frågetecken finns inför kvällen och matchtruppen tas ut under fredagen.

Formen

Djurgården: 4-3 e.förl., 3-4, 3-1, 3-6, 4-7
Nybro: 1-3, 1-3, 4-3, 3-7, 0-5

Tränarkollen

Det blev en efterlängtad seger på bortais i onsdags efter upphämtning från 1-3 till 3-3 under matchens avslutande minuter. Marcus Krüger sköt avgörandet i förlängning och Johan Garpenlöv ger sina tankar;

– Det hände ju något i den tredje perioden, något som vi nu ska ta med oss. Det var en nivåskillnad i energi, en åkning som lyste och en vilja att vända på matchen.

– Naturligtvis var det härligt att se och att vi kunde avgöra var ännu bättre. Gruppen stärks av det och det tar vi med oss, just sättet att komma tillbaka och vinna.

Huvudtränaren analyserar den spelmässiga insatsen samt blickar fram emot fredagskvällen på Hovet;

– I starten hamnar vi så klart på hälarna när vi släpper in det första målet så pass tidigt, men halva den första perioden är ändå okej. Vi jobbar oss in helt enkelt. I andra faller vi tillbaka i vår prestation, men i tredje höjer vi oss igen och utmanar "Bikarna" med både fart, fysik och högt passningstempo.

– Vi spelade på ett helt annat sätt där. Det vill vi så klart se från start ikväll och sen utföra det över det tre hela perioder.

Hannes Feldin
Huvudpartners