Teodor Munther förlänger med Djurgården

Publicerad: 2024-05-27
Officiellt
Djurgården kan med glädje presentera ett skrivet rookieavtal för Teodor Munther. Den 18-årige målvakten har gått genom föreningens juniorled, debuterade i HockeyAllsvenskan säsongen 2022/2023 och blir nu en av herrlagets tre målvakter.

– Teodor ska så klart vara med, tävla och konkurrera som en av våra tre målvakter i herrlaget. Men framförallt ska han fortsätta att utvecklas. Det är det absolut viktigaste och vi bygger hans plan runt det, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Teodor Munther, 18 år, är nästa juniorspelare att skriva på för en fortsättning i Djurgården. Stockholmssonen har tecknat ett rookieavtal och blir därmed en del av herrlagets målvaktstrio, tillsammans med Viktor Andrén och Hugo Hävelid. Utöver det kommer Munther fortsatt även att vara tillgänglig för J20-spel framöver.

Den 18-årige burväktaren gjorde sin HockeyAllsvenska debut i januari 2023, hans hittills enda framträdande i ligan. Under säsongen som gick var Teodor dessutom utlånad en sväng till Tyresö/Hanviken där det blev en match i Hockeyettan. Brommafödde Munther anslöt ursprungligen till DIF sommaren 2020 och har under sin tid på Hovet representerat U16, J18, J20 och herrlaget.

– Vår förhoppning är att göra Teodor till en starkare och bättre målvakt. Han går som sagt in på en av tre målvaktspositioner, och han ska vara med och konkurrera, fyller Wikegård i.

Djurgården Hockey
Huvudpartners