Matchdag: Djurgården – Almtuna

Publicerad: 2024-01-13
#DIFAIS
Djurgårdsfamiljen samlar sig för lördagshockey hemma på Hovet. Med nedsläpp klockan 15:00 kliver våra Järnkaminer ut för att jaga den elfte raka hemmasegern, idag med ett formstarkt Almtuna på besök. Upplev stämningen på plats och sjung fram Djurgår’n mot nya poäng!

Djurgården – Almtuna, 15:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Linus Klasen missade onsdagens match på grund av sjukdom, men är nu frisk och kliver in i truppen till dagens match. Även Albin Grewe tillkommer då forwardens fem matcher långa avstängning nu är avverkad. På frånvarolistan återfinns Adrian Carnebo, Calle Odelius, Marcus Krüger och John Norman som samtliga dras med skador. Med Klasen och Grewe åter i spel kommer några av de juniorer som fanns med i onsdags att idag spela med J20.

Formen

Djurgården: 4-5 e.förl., 4-1, 3-0, 4-3, 7-3
Almtuna: 2-0, 3-2 e.förl., 3-2 e.str., 2-1, 1-3

Tränarkollen

Hemmamatch mot Almtuna väntar för DIF, som i onsdags fick se segerraden ta stopp i Mora via förlust 4-5 efter förlängning. Michael Holmqvist berättar vilka tankar som rör sig hos honom inför lördagen;

– Det är att studsa tillbaka upp igen från en lite sämre prestation senast. Jag tycker att vi kan bli noggrannare i egentligen allting, både spelet med och utan puck. Vi har lite revansch på oss själva, tycker jag.

Närmare 6000 biljetter är sålda och det väntas återigen bli en härlig Djurgårdsstämning på läktarna, något som "Honken" kommenterar;

– Stödet som vi har är fantastiskt! Om du sen utnyttjar det på rätt sätt får du även med dig hela den stora publiken. Och vad betyder det då? Jo, för mig handlar det om att gå ut, köra och visa att du vill mycket mer än din motståndare. Då brukar publiken haka på.

Hannes Feldin
Huvudpartners