Djurgården tackar av sju spelare ur herrtruppen

Publicerad: 2024-05-01
Officiellt
Djurgården tackar av Kevin Karlsson, Calle Odelius, Daniel Glad, Kalle Loponen, Emil Berglund, Olle Liss och John Dahlström. Odelius låneavtal från New York Islanders löper ut samtidigt som övriga spelare inte erbjuds nya kontrakt.

– Alla de här grabbarna har kämpat riktigt hårt och gjort fina insatser i Djurgårdströjan. Hela föreningen tackar dem så mycket och vi önskar ett stort lycka till framöver, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

I Kevin Karlssons fall har det sedan igår kommunicerats att spelaren lämnar för Nybro. Även försvarstrion Calle Odelius, Daniel Glad och Kalle Loponen lämnar nu Djurgården. Glad anslöt i januari föregående säsong och Loponen vid ungefär samma tidpunkt i år och och duon har stått för 62 respektive 20 matcher i DIF. Vad gäller 19-årige Odelius, som tillhör New York Islanders, löper låneavtalet löper ut för den tidigare Djurgårdsjunioren.

På forwardssidan blir det ingen gul-röd-blå fortsättning för trion Emil Berglund, Olle Liss och John Dahlström. Dahlström anslöt i februari tidigare i år och noterade sammanlagt 13 matcher. För Berglund och Liss har det blivit två och en halv respektive två säsonger i föreningen, med starka avtryck både på och utanför isen. När duon nu lämnar gör centern Emil Berglund det med 143 spelade matcher och 41 gjorda poäng och forwarden Olle Liss med 129 spelade matcher och 81 gjorda poäng.

Djurgården tackar spelarna för deras insatser och önskar dem all lycka framöver.

Djurgården Hockey
Huvudpartners