Hattrick av Klasen - DIF säkrade fjärdeplatsen

Publicerad: 2024-03-08
#KHCDIF
Djurgår’n tar fjärdeplatsen i HockeyAllsvenskans sluttabell 2023/2024. I serieavslutningen borta mot Kalmar öppnade Linus Klasen tidigt målskyttet, en ledning som Kalle Loponen dubblade i numerärt överläge. Efter att hemmalaget reducerat och skapat nerv klev sedan Klasen återigen fram i slutskedet. Med två nya fullträffar, den sista i tom målbur, fullbordade forwarden sitt hattrick och säkrade tre värdefulla Djurgårdspoäng.

Kalmar – Djurgården

Resultat: 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)
Mål: 0-1 Linus Klasen (Eriksson, Eklund), 0-2 Kalle Loponen (Berglund, Rensfeldt), 1-3 Linus Klasen (Krüger, Ytterell), 1-4 Linus Klasen (Nilsson, Ytterell)
Skott: 26-29
Publik: 2500

Eftersnacket

Lagkapten Marcus Krüger efter seger i slutomgången och fjärdeplats i sluttabellen;

– Vi gjorde det vi kunde idag. Vi tog tre poäng.

– Vi ville sätta oss i ett så bra läge som möjligt, nu får vi en sjunde avgörande på hemmaplan. Sen får vi också den motståndare som de andra lagen inte väljer. Det är bra, vi kan fokusera på vårt.

Huvudtränare Michael Holmqvist sammanfattar den spelmässiga insatsen;

– En ganska svängig match, där vi har perioder i deras zon och de nere hos oss. Vi håller oss ändå starka på insidan, Viktor gör en bra match i målet och vårt powerplay kliver fram. Det finns absolut saker att ta med sig härifrån.

Hannes Feldin
Huvudpartners