Matchdag: Södertälje – Djurgården

Publicerad: 2024-02-23
#SSKDIF
Slutspurten går ikväll vidare och Djurgår’n gör bussresan till Scaniarinken. Efter två tunga förluster går Stockholmslaget för revansch och jagar dessutom viktiga poäng, med motståndet Södertälje två placeringar ovanför i tabelltoppen. Följ matchen på plats eller via TV4 Play - forza DIF!

Södertälje – Djurgården, 20:30 Scaniarinken

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF återfår Wiktor Nilsson, som stod över onsdagens match med sjukdom. Under samma match klev David Blomgren av, även han med anledning av sjukdom. Forwarden är ett frågetecken inför kvällen, samma gäller målvakten Hugo Hävelid som utgick sent i den tredje perioden senast. Klara avbräck inför kvällen är Alexander Ytterell, Calle Odelius, Adrian Carnebo, Fredrik Schlyter och Marcus Krüger som samtliga är skadade.

Formen

Djurgården: 4-5 e.str., 0-3, 3-1, 3-2 e.förl., 3-4 e.str.
Södertälje: 1-2 e.förl., 7-2, 0-2, 1-3, 4-2

Tränarkollen

Det blev förlust efter straffar när DIF i onsdags öppnade spelveckan hemma på Hovet. Michael Holmqvist ser tillbaka på matchen, där prestationen inte nådde upp dit laget önskade;

– Vi tycker väl även att man kan se det större än bara till den matchen. Den senaste tiden har varit upp och ner i våra prestationer, vi har inte hittat jämnheten i vårt spel och i vårt sätt att vara påkopplade. Så det behöver vi få upp igen.

Tränaren ger sina tankar inför kvällens nya toppmöte;

– En fullsatt arena och en perfekt utmaning för oss, så tänker jag. Det handlar om att göra en slags nystart in i den sista delen av serien.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners