Matchdag: Kalmar – Djurgården

Publicerad: 2024-03-08
#KHCDIF
Ikväll sätter vi punkt för HockeyAllsvenskans grundserie. DIF avslutar på bortais och Stockholmslaget går in i serieavslutningen som tabellfyra, med möjlighet till att både klättra och tappa en placering. Sjung fram Djurgår’n på plats i Kalmar eller följ matchen via TV4 Play - full fart framåt!

Kalmar – Djurgården, 19:00 Hatstore Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF reste under gårdagen söderut med en trupp som i stora drag var samma som i onsdags. Kevin Karlsson är frisk och Fredrik Schlyter gör ikväll comeback, duon får dessutom sällskap in i laget av målvakten Teodor Munther. Han ersätter Hugo Hävelid, som vilas efter en lättare smäll på torsdagens träning. Albin Grewe utgick från matchen senast och spelar inte ikväll och samma gäller Daniel Glad, Axel Andersson, Calle Odelius, Adrian Carnebo, John Norman och Anton Gradin.

Formen

Djurgården: 8-2, 3-2 e.str., 1-2, 2-1, 1-2
Kalmar: 5-1, 1-5, 2-3, 1-5, 4-1

Tränarkollen

Huvudtränare Michael Holmqvist ser tillbaka på onsdagens islossning hemma på Hovet;

– Det var, trots resultatet, en hyfsat jämn match. Jag såg vissa saker av det som vi talat om under veckan med att vända spelet snabbare. Vi gav fortfarande bort lite puckar, men det fanns positiva tendenser och det är jag jäkligt nöjd över.

– Sen gillar jag att vi fortsatte att spela i den tredje perioden fast vi hade ledningen. Vi gick ut och försökte inte att försvara något, då rullade det på framåt. Så det fanns många bra saker att ta med från den matchen, speciellt spelet med puck.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners