K-G Stoppel lämnar Djurgården Hockey

Publicerad: 2024-05-31
Officiellt
Efter 32 år som verksam inom föreningen i olika roller väljer nu K-G Stoppel att lämna Djurgården Hockey.

– Alla resor har ett slut. Det här känns så klart vemodigt, men är ändå något som vuxit fram över tid, kommenterar K-G beslutet.

K-G Stoppel, 55 år, har varit en del av Djurgården Hockeys verksamhet sedan tidigt 90-tal. Bland de uppdrag och roller som han under den här tiden haft inom föreningen återfinns tränare på ungdoms- och juniornivå, utvecklingsansvarig, marknads- och tillväxtansvarig samt vice VD.

– Det som gjort att jag blivit kvar under så pass lång tid är att jag alltid fått roller med ett tydligt mandat och ansvar. Jag har genom det varit med och byggt upp och utvecklat de olika områdena, förklarar K-G.

Utöver nämnda roller har Stoppel vid två tillfällen agerat sportchef, något som även varit hans senaste uppdrag parallellt med tf. VD. Nu har han klivit av de båda tjänsterna och det väntar alltså en fortsättning utanför Djurgården Hockey, ett beslut som K-G berättar om;

– Jag har bestämt mig för att nu är tiden inne att lämna. Det här är något som vuxit fram efter många tuffa år, med ett enormt arbete som startade när vi åkte ur den senaste gången.

– Då byggde vi om och utvecklade en ny organisation, som vi även nådde framgång med sportsligt på dam-, junior- och herrlagsnivå. De två senaste åren och den senaste degraderingen har fått till följd att vi haft nedskärningar i organisationen samtidigt som det varit en stor omsättning av personal. Det har slitit på mig.

Den första maj lämnade K-G över rollen som sportsligt ansvarig, samtidigt som han två månader innan klev av sin tf.-tjänst som VD.

– Jag hade tidigt en dialog med styrelsen som meddelade att jag inte skulle få fortsatt förtroende på VD-posten, utan att man ville gå en annan väg. Samtidigt betonade man min betydelse för Djurgår’n och att jag skulle fundera över vad jag ville göra. Då hade jag svårt att ta något beslut, men i takt med att den framtida organisationen satt sig har det här beslutet vuxit fram, förklarar Stoppel och utvecklar;

– Jag har känt att det idag inte riktigt finns en roll som motiverar mig, vilket är ett måste i en sån här verksamhet. Det handlar inte om något åtta till fem-jobb, utan det bygger på att ha en konstant drivkraft.

Under sina 32 år i Djurgården och på Hovet har K-G Stoppel upplevt många minnesvärda ögonblick. Extra mycket sticker givetvis de sportsliga framgångarna ut, stunder som gjort hans långa tid inom föreningen till något speciellt.

– Självklart ser jag tillbaka på all glädje och framgång som jag fått vara med om. Jag tänker på de två senaste SM-gulden på herrsidan, damernas SM-guld 2017 och ett antal guld på juniorsidan. Sen också den verksamhet som vi byggt upp med ett hockeygymnasium för både flickor och pojkar samt föreningens damsida. Jag har fått agera Djurgårdsambassadör, byggt upp ett brett nationellt och internationellt nätverk och upplever att jag har ett ganska gott anseende, säger K-G och avslutar;

– Jag vill även tacka alla härliga medarbetare som jag haft under alla de här åren, både inom sporten och på kontoret, och så klart alla övriga som arbetar ideellt. Naturligtvis kommer jag att sakna matcherna, pulsen och vår fantastiska publik. Nu blir det till en början en lugn sommar, därefter är jag öppen för nya utmaningar.

Ulf Grunander, ordförande i styrelsen, riktar sitt tack till K-G Stoppel för hans tid i föreningen;

– Nu när K-G bestämt sig för att söka nya utmaningar vill jag som talesman för hela Djurgården Hockey framföra ett stort tack till K-G för alla hans insatser genom åren på olika positioner. K-G är en sann Djurgårdare och vi kommer alla att sakna honom, men jag vet att vi kommer ses även i framtiden.

Djurgården Hockey
Huvudpartners