Matchdag: AIK – Djurgården

Publicerad: 2024-02-16
#AIKDIF
Grundseriens sista Stockholmsderby är här och ikväll jagar vi revansch på Hovets is. Mycket viktiga poäng står på spel mot ett formstarkt AIK, det lag som för tillfället har greppet om andraplatsen via bättre målskillnad. Följ matchen via TV4 Play med nedsläpp 19:00 - tillsammans för Djurgår’n!

AIK – Djurgården, 19:00 Hovet

Köp biljetter till nästa hemmamatch här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har Albin Grewe tillbaka från avstängning och tillgänglig för spel igen. Under gårdagskvällen presenterades Kalle Loponen som nyförvärv och försvararen ansluter till Hovet idag, något som kan komma att innebära debut redan ikväll. Frågetecken finns samtidigt kring duon Axel Andersson och Ludvig Rensfeldt som båda är sjuka, den sistnämnda stod helt över träning igår. Klart är att Fredrik Schlyter inte spelar efter den smäll som forwarden åkte på i onsdags och Schlyter gör därmed Calle Odelius, Adrian Carnebo, Alexander Ytterell och John Norman sällskap på skadelistan.

Formen

Djurgården: 3-1, 3-2 e.förl., 3-4 e.str., 3-2, 2-3 e.förl.
AIK: 3-0, 4-3 e.förl., 2-4, 4-1, 3-2

Tränarkollen

Det blev seger med 3-1 i onsdags hemma mot Nybro. Spelmässigt var dock prestationen trevande, något som DIF och assisterande tränare Patrik Andersson gått igenom i efterhand;

– Ja, vi är så klart missnöjda över spelet med puck. Däremot gjorde vi otroligt många bra saker i spelet utan puck, i det defensiva spelet. Det var bra sorteringar och bra blockade skott och det finns många bra grejer där som vi tar med oss.

Ikväll väntar Stockholmsderby mot AIK, en match där DIF spelar inför endast motståndarsupportrar på läktarna. "Putte" blickar fram emot derbyt;

– Vi vet att vi kommer att ha hela Djurgårdsfamiljen hemma i TV-sofforna som stöttar oss. Sen kommer det att vara tryck på Hovet och det blir en härlig utmaning, så vi behöver fokusera på våra saker.

– Hård skridskoåkning. Ta kampen. Gå ut och köra.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners