Matchdag: Djurgården – Luleå/MSSK

Publicerad: 2023-09-07
#DIFLHF
Den matchtäta försäsongsveckan fortsätter och ikväll kliver damlaget ut på hemmaisen. Med nedsläpp 18:00 väntar ett intressant test mot det regerande mästarlaget Luleå/MSSK. Stötta spelarna och sjung fram Djurgår’n från läktarplats - vi ses på Hovet!

Djurgården – Luleå/MSSK, 18:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Truppen

Djurgården har ett par spelare tillbaka jämfört med matchen senast. Stockholmslaget kommer kväll däremot till spel utan försvararen Selma Tyreskog samt forwardsduon Tereza Plosová och Alice Wallin. Nyförvärvet Anneke Linser landade i huvudstaden förra torsdagen, och debuten väntas ske ikväll.

Försäsongsresultaten

Djurgården: 5-3, 2-5
Luleå/MSSK: 3-1

Tränarkollen

Rickard Hårdstam blickar fram emot kvällens test mot det regerande mästerlaget Luleå/MSSK;

– Vi är fortfarande i starten av en lång process med lagbygget. Matcherna handlar därför mest om att försöka göra det som vi hela tiden tränar på. Det blir intressant att se ikväll, sen är det även en bra utmaning att möta Luleå.

Så här långt har Djurgården hunnit två matcher in på försäsongen, i form av en inledande förlust mot Brynäs och senast seger över SDE. Huvudtränare Hårdstam analyserar utvecklingen;

– Senast kände vi att det var en del saker som började att fungera bättre. Det känns som att vi tog ett par steg framåt mellan de här två matcherna i vårt eget spel, att det var skillnad på match ett och match två. Det är så klart en bra känsla.

Hannes Feldin
Huvudpartners