Ludvig Rensfeldt: "Startsträckan ska vara kortare i år"

Publicerad: 2023-10-03
#DIFMIK
När matchuret slog 12:27 i premiären tryckte han ledningspucken i nät och fick hela Hovet att explodera. Ludvig Rensfeldt gör sin tredje säsong i Djurgårdströjan - och har med tiden vuxit ut till en ledargestalt. Här berättar den assisterande kaptenen om seriestarten och morgondagens match hemma mot Mora.

HockeyAllsvenskan har hunnit två spelveckor in och Djurgården står på maximala tre vinster. Premiärsegern över Björklöven (5-3) följdes förra veckan upp av fyra nya poäng, via 3-2 efter förlängning mot både Västervik och Tingsryd.

Stockholmslaget imponerade inte i någon av matcherna, men vände båda gångerna underläge till vinst. Det tillsammans med sju av nio inspelade poäng betyder tidig toppkänning i tabellen.

– I grova drag är det en bra start. Det måste man säga när vi vunnit tre av tre matcher, inleder Ludvig Rensfeldt.

– Sen visste vi redan innan att det skulle bli en tuff Smålandsturné, med två tuffa matcher mot två lag som verkligen ville köra på. Vi är inte helt nöjda med spelet i någon av de två matcherna, men det blev två vinster. Det får vi vara nöjda med.

Den 31-årige centern öppnade själv målskyttet i premiären. Med 12:27 på klockan stod Rensfeldt parkerad framför målgården och skickade Kevin Karlssons smarta inspel i nät, via den bortre stolpen.

Duon fanns med i det Djurgårdslag som startade om på ny kula inför föregående säsong - och de är långtifrån ensamma om att ha stannat kvar. Hela 15 spelare och samtliga fyra tränare fanns med under fjolåret. Kontinuiteten är en stor fördel, menar Rensfeldt själv.

– Exakt, den stora skillnaden är att vi nu har ett lag där de flesta har spelat i HockeyAllsvenskan. Vi har koll på serien som vi kommer att spela i och lagen som vi kommer att möta. Förra året var mycket nytt för väldigt många, det tog ganska lång tid innan vi kom in in det. Startsträckan ska vara kortare i år.

"Vi behöver starta bättre än vad vi gjorde i de senaste två bortamatcherna"

För egen del gör Ludvig Rensfeldt sin tredje säsong i Djurgårdströjan. Centern anslöt till föreningen våren 2021 och har sedan dess stått för 117 tävlingsmatcher, med 62 gjorda poäng. Med tiden har Rensfeldts roll i laget vuxit och han är sedan förra sommaren assisterande kapten.

– Jag tillhör ju det äldre gardet i laget. Så jag försöker att vara en så bra ledare jag bara kan, utan att för den sakens skull förändra vem jag är som person, förklarar "Ludde" och utvecklar;

– Vi är ganska många i laget som är med, som driver och som hjälps åt. Alla ska våga ta för sig och våga vara sig själva. Sen i min roll försöker jag att stötta Krüger i allt som han behöver göra för oss som kapten.

Imorgon fortsätter seriespelet för DIF, som hunnit samla sig och laddat om efter förra veckans Smålandsresa. Nu väntar hemmamatch mot Mora och en ny chans till viktiga poäng. Segerraden på tre matcher ska bli till fyra, men då krävs en bra insats på Hovets is.

– Mora har ny tränare jämfört med den förra säsongen, men det är ett lag som alltid bjuder upp till bra hockey. De åker mycket skridskor, så det gäller att vi är med från start och att vi kommer ut som vi gjorde mot Björklöven, varnar "Ludde".

– Självklart var det premiär och fullsatt då, men vi måste ta tag även i övriga matcher. Vi behöver starta bättre än vad vi gjorde i de senaste två bortamatcherna. Det ska bli riktigt kul att spela hemma på Hovet igen!

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners