Försvararen Kalle Loponen till Djurgården

Publicerad: 2024-02-15
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor glädje Kalle Loponen till föreningen. Den 22-årige försvararen gör övergången från Västerås och har skrivit på ett avtal som sträcker sig över resterande säsong.

– Det känns skönt att ha gått i mål med Kalle. Vi får in en högerfattad och skridskostark back som vi ser kommer att passa väl in i gruppen samt i vårt sätt att spela, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Kalle Loponen, 22 år, är en Djurgårdsspelare. Tillsammans med Västerås har DIF kommit överens om en övergång av spelaren, som under säsongen representerat den HockeyAllsvenska konkurrenten. Totalt har Loponen noterat 37 matcher och stått för sex poäng.

Tidigare har den finske försvararen, född i Hämeenlinna, samlat på sig erfarenhet från framförallt spel i hemlandet. Hermes, Kookoo, JYP, HPK och moderklubben Kärpät är några av de klubbar som huserat Loponen. Nu väntar spel i Djurgårdströjan på ett avtal skrivet säsongen ut.

– Främst fokus har för oss legat på att få in en back, mycket sett till de skador som vi har. Det har varit utmanande med få lediga backar på marknaden. Det har snarare handlat om att hitta en klubb villig att släppa ifrån sig, förklarar Stoppel som välkomnar signaturen;

– Kalle talar dessutom flytande svenska, vilket underlättar i gruppdynamiken samt i kommunikationen. Tränarteamet har haft samtal med honom och har en samlad bild av vad han är för typ av spelare och vad han förväntas bidra med.

Kalle Loponen ansluter till herrlagets verksamhet under morgondagen.

Djurgården tackar Västerås för möjligheten till samt för samarbete kring övergången.

Djurgården Hockey
Huvudpartners