Matchdag: Brynäs – Djurgården

Publicerad: 2023-09-27
#BIFDIF
En intensiv och tuff SDHL-vecka tar sin början i Gävle. Djurgår’n gästar Brynäs i en klassisk rivalkamp med nedsläpp 18:00 - och båda lagen kommer till spel med varsin premiärseger i ryggen. Sjung fram damlaget från läktarplats eller följ händelserna via TV4 Plays livesändning.

Brynäs – Djurgården, 18:00 Monitor ERP Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Djurgården kommer till spel utan centern Alice Östensson, som utgår jämfört med senast. Även forwarden Linnea Adelbertson tvingas undvaras ikväll då hon fortfarande är sjuk. I övrigt har tränarteamet samtliga spelare tillgängliga.

Formen

Djurgården: 3-2
Brynäs: 2-0

Tränarkollen

Med start ikväll kliver DIF in i en intensiv spelvecka. Brynäs, Luleå/MSSK och MoDo ska avverkas inom loppet av fem dagar och Rickard Hårdstam ger sina tankar;

– Det är tre tuffa matcher som kommer här på rad. Vi möter de tre lag som tippas att komma etta, tvåa och trea. Så det blir en tuff vecka för oss, men samtidigt en väldigt rolig vecka där vi kommer att testa oss själva.

Premiären resulterade i tre starka poäng borta mot Leksand, en uddamålsvinst som Hårdstam summerar;

– Vi tar med oss en bra andra period, där vi hade kontroll på matchen. Sen blev vi lite tillbakatryckta mot slutet. Men där jobbade vi jäkligt hårt för att klara av att behålla ledningen, vilket vi också gjorde.

– Det är väl det som vi behöver ta med oss. Sen finns det saker att jobba på så klart, men vinsten var viktig.

Hannes Feldin
Huvudpartners