Wilma Wäng Germundsson förlänger med Djurgården

Publicerad: 2024-08-26
Officiellt
Djurgården presenterar med glädje en förlängning tillsammans med Wilma Wäng Germundsson. Den 25-åriga försvararen, som gjort sex raka säsonger på Hovets is, har skrivit på för ytterligare ett år i föreningen.

– Wilma är väldigt viktig för laget, både med sin rutin och med de styrkor hon har som spelare. Jag och hela tränarteamet är så klart väldigt glada över att vi kommit överens om en fortsättning, kommenterar Djurgårdens sportchef Rickard Hårdstam.

Wilma Wäng Germundsson, 25 år, går mot sin sjunde raka säsong i Djurgårdströjan. Försvararen har skrivit på en ettårig förlängning och blir därmed fortsatt en central del av damlaget. Wilma har representerat DIF ända sedan 2018, då hon anslöt från moderklubben Södertälje SK.

Sen dess har det totalt blivit 225 tävlingsmatcher med 27 gjorda poäng i Djurgården, och hon är med det DIF:s femte mesta damspelare genom tiderna. Den gångna säsongen spelade Wäng Germundsson samtliga matcher i såväl grundserie som slutspel och med sin mångsidighet är hon nyttig i många situationer. Dessutom bidrar Wilma med erfarenhet i ett i övrigt ungt Djurgårdslag och huvudpersonen längtar efter kommande säsong;

– Det är en ära att få representera världens finaste förening en säsong till. Jag hoppas att vi ses på Hovet, full fart framåt!

Djurgården Hockey
Huvudpartners