Wiktor Nilsson: "Det gäller nu att prestera över tid"

Publicerad: 2023-10-10
#DIFVIK
Under sin första seniorsäsong svarade han för 16 mål - och redan nu har han tagit upp jakten på ännu mera. Med en hel del erfarenheter och med ett "A" på bröstet vill Wiktor Nilsson det här året gå hela vägen. Möt Nynäshamnssonen inför matchen mot Västerås.

En ny HockeyAllsvensk spelvecka ska till att börja. Hemma på Hovet har Djurgården ägnat de senaste dagarna åt att träna, justera och utveckla både det ena och det andra. Laget kommer från två raka förluster, två matcher där prestationerna inte varit att känna igen.

– Under helgen och början på veckan har vi kört igenom det mesta, kollat ganska mycket video och analyserat vårt spel från de senaste matcherna. Sen har vi nött en del powerplay också, berättar Wiktor Nilsson.

Den här Djurgårdsveckan väntar dubbla matcher på Hovet, först i form av Västerås imorgon och därefter Södertälje på lördag. Wiktor själv ser fram emot att jaga revansch - i synnerhet på hemmais.

– Det är jäkligt kul att vara tillbaka hemma på Hovet och få två matcher här! Vi ska se till att göra en bra vecka, som börjar med matchen imorgon mot Västerås.

Med fem matcher spelat står DIF på sju inspelade poäng. Laget har vunnit tre och förlorat två, men har bortsett premiären mot Björklöven inte fått spelet att riktigt flyta. Samtidigt lovade försäsongen gott, med stabila insatser och jämna resultat mot starkt motstånd.

– Om man jämför med förra säsongen vid den här tidpunkten är vi längre fram, trots några svaga insatser nu på slutet. Tittar vi på försäsongen och den första seriematchen håller vi en bra standard och ett sätt som vi vill spela på. Det gäller nu att hitta tillbaka till det och prestera över tid, resonerar Wiktor.

Ny roll: "Det känns enormt att få åka ut på Hovets is i Djurgårdströjan med en bokstav på bröstet"

Den 21-årige Nynäshamnssonen gör sin andra säsong i Djurgårdströjan, i alla fall på seniornivå. Ursprungligen kom Wiktor till DIF redan som 16-åring och han har tagit vägen genom både J18 och J20. Debutsäsongen i herrlaget skedde förra året - och blev en personlig succé.

Med 15 mål i HockeyAllsvenskan och ett i kvalspelet visade unge Nilsson direkt upp sina färdigheter. Produktionen kombinerades dessutom med ett rivigt, fysiskt och ofta energiskt spel som gav en nominering till priset Årets Järnkamin. Huvudpersonen ser själv tillbaka på det år som gått.

– Det har varit en väldigt bra tid. En stor del i detta har mina medspelare och hela laget, för jag lär mig så otroligt mycket av alla. Sen har jag tagit kliv både på isen och med fysträningen, så allt utanför isen har utvecklat mig mycket också. Jag tar med mig allt det här in i den nya säsongen och vill använda det till min fördel, förklarar Wiktor.

Den häftiga utvecklingen har gett genomslag på flera vis. Till den här säsongen representerar Wiktor Nilsson laget i sitt hjärta med "A" på bröstet, som ny assisterande kapten.

– Jättestort och väldigt ärofyllt! Det var sjukt stort att bli tillfrågad. Det känns enormt att få åka ut på Hovets is i Djurgårdströjan med en bokstav på bröstet, det är hur roligt som helst, berättar Wiktor som vill använda sina erfarenheter från tiden som kapten för J20.

– Absolut. Jag menar, det fanns en anledning till att jag fick den rollen då och det finns en anledning till att jag får den nu. Jag tänker fortsätta att vara mig själv i alla lägen, både på och utanför isen.

Nu väntar två mycket viktiga matcher inom loppet av fyra dagar. Båda spelas hemma på Hovet med Västerås först ut onsdag kväll, en uppgift som Wiktor Nilsson är laddad för.

– Viktigt för oss blir att sätta ihop 60 bra minuter och inleda matchen på det sätt som vi vill. Vi vill vara spelförande, helt enkelt. De här sakerna tror jag kommer att bli ruggigt viktiga och det är också vad vi har talat om inför.

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners