Melvin Wersäll förlänger med Djurgården

Publicerad: 2024-05-24
Officiellt
Djurgården är tillsammans med Melvin Wersäll väldigt glada över att presentera en fortsättning i gul-röd-blått. Den 19-årige forwarden, som gått genom DIF:s juniorled, tar klivet upp i herrlaget fullt ut på ett skrivet rookieavtal.

– Melvin satte ett jättestarkt avtryck under säsongen som gick. Han är en hungrig, energisk och rivig spelartyp som står för helt rätt saker ute på isen, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Melvin Wersäll, 19 år, fortsätter att vara en Djurgårdsspelare och nu som en permanent del av herrlaget. Forwarden fick redan säsongen 2022/2023 testa på spel i HockeyAllsvenskan och i höstas var det dags igen. Den här gången klev den kvicke Stockholmssonen in med besked och spelade snabbt till sig en fast plats i Djurgårdslaget.

Den 22:a november kom Melvins första seniormål i segern hemma mot Karlskoga. Totalt nådde 19-åringen upp i sex fullträffar på sina 33 spelade grundseriematcher, följt av tre assist i slutspelet. Där fanns Wersäll ombytt och med på isen i samtliga 15 matcher, trots att han avslutade säsongen spelandes med en skada.

– Tyvärr åkte Melvin på en axelskada, som han opererats för den här veckan. Nu har han först rehab framför sig i sommar, men efter det ska han göra en jäkligt bra resa. Det är en kille med en spännande karriär framför sig, säger Wikegård.

Närmast går alltså Melvin Wersälls karriär vidare på samma plats där den redan tagit fart, det vill säga i Djurgården. Den Haningefostrade spelaren har representerat DIF sedan 2020 med spel i U16, J18, J20 och nu herrlaget. Med ett nyskrivet rookieavtal längtar Melvin till det som väntar på andra sidan sommaren.

– Jag ser sjukt mycket fram emot nästa säsong och resan tillbaka mot SHL! Det ska bli otroligt kul och mäktigt att ännu en gång få gå ut på Hovets is och höra världens bästa supportrar sjunga. Forza Djurgår’n!

Djurgården Hockey
Huvudpartners