Matchdag: Almtuna – Djurgården

Publicerad: 2023-10-27
#AISDIF
Ikväll rullar Djurgårdsfamiljen till Uppsala. Den HockeyAllsvenska veckan ska avslutas och Almtuna väntar i säsongens första bortamatch i närområdet. Stötta Djurgår’n på plats eller följ matchen via TV4 Play - full fart framåt!

Almtuna – Djurgården, 19:00 Gränby Ishall

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Pontus Johanssons inledande två veckor långa lån har löpt ut och försvararen kallades under torsdagen tillfälligt tillbaka till Frölunda. I övrigt har Djurgården inga förändringar i laget, där endast centern John Norman och försvararen Adrian Carnebo saknades i onsdagens derby. Tränarteamet tar ut matchtruppen under fredagen.

Formen

Djurgården: 3-1, 3-6, 4-7, 4-3, 0-2
Almtuna: 1-2 e.förl., 7-3, 4-3, 1-2 e.str., 1-2

Tränarkollen

Johan Garpenlöv ser tillbaka till onsdagens derbyvinst och trendbrott;

– Det var otroligt viktigt att vinna och få med oss en positiv insats. Jag tycker att den första perioden lade grunden till vinsten, där spelade vi väldigt bra. I andra kom vi inte upp i samma nivå i spelet, men vi redde ut det på ett helt okej sätt.

– Sen har vi haft en del ledningar på slutet där vi inte lyckats spela hem matcherna i tredje och inte fått det att väga över till vår fördel. Det klarade vi av bra i onsdags, något som vi givetvis tar med oss.

Ikväll väntar bortamatch mot Almtuna, ett motstånd som DIF hade svårt för under föregående säsong. Huvudtränaren berättar vad för typ av uppgift som väntar;

– Vi har varit i det här läget tidigare. Vi kommer från derby i ett slutsålt Globen med en otrolig stämning på läktarna, en match som killarna längtat efter att få spela. Nu åker vi till Gränbyhallen och ska möta ett väldigt bra och svårspelat motstånd.

– Det blir viktigt att vi är ödmjuka här. Vi ska jobba vidare med vårt spel, ta bra beslut och spela disciplinerat i 60 minuter. Precis på samma sätt som i AIK-matchen.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners