Matchdag: Vimmerby – Djurgården

Publicerad: 2024-10-02
#VHCDIF
Spelveckan går vidare på den HockeyAllsvenska isen med match i Vimmerby. Vårt Djurgårdslag har siktet inställt på den tredje raka bortasegern, men ställs mot en hungrig och spännande nykomling. Stötta spelarna på plats eller följ matchen via TV4 Play - forza Djurgår’n!

Vimmerby – Djurgården, 19:00 VBO Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

August Berg tvingades utgå drygt halvvägs genom den första perioden i måndags. Försvararen täckte ett skott olyckligt och finns inte tillgänglig för spel ikväll. I övrigt räknar tränarteamet med samma lag som senast, något som betyder att juniorduon Lucas Stockselius och Wilson Björck får en ny chans. På frånvarolistan återfinns Melvin Wersäll, Linus Eriksson, Anton Frondell, Albin Grewe, David Blomgren och Arvid Costmar utöver nämnda Berg.

Formen

Djurgården: 5-0, 5-4, 1-2 e.str., 5-4 e.str.
Vimmerby: 1-3, 2-3 e.str., 1-4, 4-3 e.str.

Tränarkollen

Det blev seger med stora siffror när DIF i måndags öppnade veckan på Hovet. Stockholmslaget vann med 5-0 efter en helgjuten match, något som Patrik Andersson sammanfattar på följande vis;

– En bra laginsats där vi spelade stabilt, disciplinerat och ansvarsfullt i 60 minuter. Vi visade tecken på bra tålamod och hårt jobb, och ju längre matchen led fick vi mer och mer betalt i form av mål framåt. Jag tycker att det kommer av just ett starkt tålamod och ett bra grundspel.

Kvällens uppgift är nykomlingen Vimmerby och "Putte" blickar fram emot bortaresan;

– Det blir en häftig utmaning. Ett nytt ställe att spela på och en ny hall att spela i. Fokus ligger fortfarande på oss till ett hundra procent, att vi ska kunna fortsätta med den här disciplinen och och ödmjukheten i vårt spel.

Hannes Feldin
Huvudpartners