Djurgården sörjer Åke Rydbergs bortgång

Publicerad: 2023-09-29
Djurgården sörjer bortgången av Åke Rydberg, som lämnat oss i stor saknad. Den tidigare forwarden representerade föreningen såväl på fotbollsplanen som på isen och vann hela sex SM-guld i hockey mellan åren 1958-1963. Åke Rydberg blev 85 år.

Åke Rydberg föddes den 3:e september 1938 och kom med tiden att bli en stor Djurgårdsikon. 1954 gjorde tog han som 16-åring sina första skär i den gul-röd-blåa tröjan, något som blev starten på en tio år lång epok.

Våren 1958 hade Rydberg varit med och fört Djurgårdens IF hela vägen till toppen av svensk hockey. När SM-pokalen höjdes till skyn var det med forwarden som en av lagets bärande spelare, men guldet var endast starten på en stor framgångsera. Även de fem efterföljande säsongerna slutade i guldyra och när Åke Rydberg tackade för sig var det med sex SM-guld på meritlistan.

Det heller inte bara på Hovets is som Järnkaminen gjorde insatser för skölden. Rydberg representerade även Djurgården Fotboll, där det blev sammanlagt 33 Allsvenska matcher.

Vi minns en stor spelare och en stark personlighet som satte ovärderliga avtryck i föreningens historia. Djurgården Hockey sänder sina tankar samt sitt deltagande i sorgen till familj och anhöriga.

Djurgården Hockey
Huvudpartners