Matchdag: Djurgården – Karlskoga

Publicerad: 2024-09-24
#DIFBIK
Dagen då vi åter samlar hela Djurgårdsfamiljen för hockey på Johanneshovs Isstadion är här. Med en inledande straffseger i ryggen kliver DIF ikväll ut för att ta emot Karlskoga, med nedsläpp klockan 19:00. Över 7400 biljetter är sålda - vi ses på Hovet!

Djurgården – Karlskoga, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Patrick Thoresen har landat på svensk mark. Den återvändande norrmannen anslöt till laget vid lunchtid igår och finns tillgänglig för spel redan till kvällens hemmapremiär. På skadelistan har DIF kvar juniortrion Linus Eriksson, Melvin Wersäll och Anton Frondell som samtliga rehabar och i olika takt närmar sig spel. Försvararen Arvid Bergström lånades under helgen ut till Almtuna, dessutom är Adrian Carnebo och Teodor Munther utlånade till Tyresö/Hanviken sedan tidigare.

Formen

Djurgården: 5-4 e.str.
Karlskoga: 4-2

Tränarkollen

Robert Kimby om att säsongen startat på allvar;

– Det är kul att vara igång! Hela försäsongen drivs man av att bli redo, sen de första matcherna blir alltid lite pirriga. Sen kommer man plötsligt på sig själv när serien rullat på ett tag att det är igång.

DIF öppnade seriespelet med seger borta mot Oskarshamn, ett straffdrama som Marcus Krüger slutligen avgjorde. Kimby ser tillbaka på insatsen;

– Vi tar med oss två poäng från en svår bortamatch. Jag tycker att det var starkt av oss ändå, även om det är många ups and downs i matchen. Skönt att kliva ut med en straffseger som är bra för moralen.

Huvudtränaren blickar fram emot kvällen på Hovet;

– Hemmapremiär ska så klart bli grymt kul! Vi vill ju fortsätta att ta små steg hela tiden, både från match till match och även sett över hela säsongen.

Hannes Feldin
Huvudpartners