Tung förlust i bortaderbyt - mittperioden sänkte DIF

Publicerad: 2024-02-16
#AIKDIF
Djurgården lämnade Hovets is som derbyförlorare på fredagen. I en fysiskt präglad match blev det ett klart nederlag mot AIK, som gick ifrån med tre snabba mål i mittperioden. Ett ineffektivt DIF fann därifrån ingen väg tillbaka och gick mållösa ur förlusten efter en rad missade chanser. Resultatet betyder att Stockholmslaget tappar en placering i tabelltoppen.

AIK – Djurgården

Resultat: 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)
Mål: -
Skott: 26-35
Publik: 8094

Eftersnacket

För andra derbymatchen i följd lämnade DIF isen utan vare sig mål eller poäng. Michael Holmqvist är mycket besviken över förlusten, som huvudtränaren sammanfattar på följande vis;

– Svårt att analysera, det är väldigt mycket känslor inblandade så klart. Rent spelmässigt tycker jag att vi kommer ut till den här matchen på ett jäkligt bra sätt. Både i hur vi spelar och i hur vi tar oss an utmaningen med ett fullsatt Hovet med bara motståndarsupportrar.

– Även den andra perioden inleder vi bra, tyvärr följer det små individuella misstag som gör att vi egentligen ger bort tre mål. Därifrån blir det tufft. Jag tycker även att vi har saker att jobba på i offensiven med att ta oss in på mål, bryta mönster och vinna kampen.

Matchintervju

Hannes Feldin
Huvudpartners